Når det er sagt, så har jeg selv haft masser af flåter på tidligere - det er bare i år, jeg har undgået det. Endnu da.
Flåterne skal selvfølgelig fjernes straks, man opdager dem. Selv om det kun er en lille brøkdel, der bærer på bakterier (og selv om de sikkert har gjort det længe før, vi bekymrede os om det), så der er ingen grund til at løbe nogen risiko.
Man opdager som regel hurtigt flåten, fordi det klør. Og vi benytter os af følgende metode:
Store flåter kan nemt fjernes med en flåttang fra apoteket. Bagefter dryppes en dråbe ren lavendelolie på - én dråbe ad gangen nogle gange med en ti minutters mellemrum. Lavendelolie tager kløen og smerten - og virker bakteriedræbende.
Små flåter er svære, nærmest umulige, at tage med tang. I stedet drypper vi én dråbe ren timianolie på og i løbet af kort tid dør flåten, så den let kan fjernes. Bagefter dryppes med lavendelolie som ovenfor beskrevet.
Obs: Man skal normalt ikke komme ren timianolie på huden (det er en god olie, men ufortyndet timianolie er "skrap" ved huden), men det er vigtigst at fjerne flåten, synes jeg.
Lavendeolien er i øvrigt også god at have ved hånden, hvis man bliver stukket af en bi. For lavendelolie kan man godt komme direkte på huden, og den hjælper rigtig meget mod svien fra stikket. Ved jeg af erfaring... :-)
6 kommentarer:
Tak! Jeg skal fluks have investeret i noget timianolie. Jeg opdager også altid flåter inden de har siddet de kritiske 24 timer, fordi det klør - men det er der desværre ikke på alle, at det klør. Jeg fjerner dem med en pincet, men er lidt nervøs for ikke at få hovedet med, men kun fjernet kroppen. Især når den har sat sig på et sted, hvor kun John kan fjerne den ...
Lavendelolie haves - det bruges nemlig til at få nyopskyllede strikkede ting til at dufte dejligt :-)
Der er mange her hvor jeg bor :( Et tricks, du også kan prøve; En våd vatpind, sættes på huden lige ved flåten og så cirkler du den rundt om flåten og vips falder flåten faktisk af.
Du mener vel flåter, de lede kræ? Her i området er der efter sigende masser, men vi har - 7-9-13 - hidtil været forskånet. Kamelen bliver månedligt dryppet i nakken med antiloppe- og flåtmiddel, hvilket tilsyneladende virker. Men så er det, jeg tænker, at når man kan bruge det på hunde, hvorfor så ikke på mennesker? Det ville da være så smart, især for dem, der færdes meget i naturen.
Ellen: Ja, de har det med at sætte sig de mest besværlige steder - jeg får dem tit mellem tæerne, fordi jeg går uden sko, og jeg er ikke længere helt så ferm til at få foden op i øjenhøjde... ti hi...
Miri: Ja, jeg kan forestille mig, at du har mange flåter dér, hvor du bor. Men pyt med det, når bare man kender sine forholdsregler... :-)
Stegemüller: Ikke for at gøre dig ked af det, men flåter kan nok også holde til i parker. Og i haver - da jeg boede i Gentofte, fik min kat tit flåter med hjem... ;-)
Fruen i Midten: Ja, selvfølgelig mener jeg flåter - ikke tæger. Sludder og vrøvl og tak fordi du gjorde mig opmærksom på det! Jeg bruger også flåtmiddel til lille hund, men han får det nu i pilleform (fordi dyrlægen syntes, at det var bedre/smartere/nemmere) og det virker fint. Jeg har selv haft samme tanke omkring det med at virke på mennesker; især min rare mand kunne have godt af en dosis... ;-)
Hehe, Mia - jeg mente så nok mest mellem storetæerne :-D
Ellen :-)
Send en kommentar