fredag den 9. juli 2010

Hvordan er det, vi behandler dyrene?


Der har været flere indlæg på bloggene om mispleje og vanrøgt af dyr - typisk er det dyr, hvor der er penge indblandet. Det kan være avlere, der tjener penge på afkommet (mink eller hvalpe f.eks.) eller det kan være landbrugsdyr. Dyretransporter er en anden side af af samme sag, som jeg personligt har det utroligt dårligt med.

Vi er mange, der efterlyser et dyreværnspoliti. Politiet har desværre rigeligt at tage sig til, så oprettelsen af et specielt politikorps, der alene tog sig af dyreværnssager ville være helt på sin plads. Dyrenes Beskyttelse tager sig af mangt og meget, men mere aktiv indsats er utvivlsomt nødvendig.

Det ville være helt på sin plads, at der blev lovgivet mere effektivt omkring dette her, for det må IKKE være økonomi og indtjening, der bestemmer, hvordan vi behandler dyrene.

Vi må alle sammen tage ansvar - ikke bare for vores medmennesker, men også for vores medvæsener her på jorden.

6 kommentarer:

Madame sagde ...

Jeg synes, det ville være helt på sin plads med et dyreværspoliti, Mia - det er så uhyggeligt at læse, hvad Lone har skrevet i de seneste dage om vanrøgten af en schæfertæve.
Ja, jeg synes, jeg tager ansvar og holder øje med fårene her i nærheden, som desværre også er blevet vanrøgtet. Men det er utrolig opslidende at kæmpe med myndigheder osv. - jeg fandt gudskelov et fantastisk menneske, områdeformand for Nordsjælland i Dyrenes Beskyttelse Niels-Jørn Sloth, som nu ser til fårene og skaffer øjeblikkelig hjælp via en dyrlæge, når vi spioner ringer.

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Ja, det er uhyggelig læsning, og det var netop den historie og din med fårene, der fik mig til at skrive dagens indlæg. Jeg har sendt linket til et par blade og et politisk parti - mon det er noget, de vil tage op?

Godt, at du har fået kontakt til områdeformanden - det tror jeg er en stor hjælp! :-)

Madame sagde ...

Det er så dejligt, at du har sendt linket til et par blade og et politisk parti! Ja, jeg tror, nogen tager det op.
Desværre holder 'min' journalist på Ugeavisen ferien i øjeblikket, men der kommer en artikel, når hun er tilbage ...

Mia Folkmann sagde ...

Madame: Jeg vil virkelig ønske, at vi kan få puffet til nogle, der kan sætte ting i gang. Lad os håbe på det bedste...

Michael sagde ...

Den diskusion omkring økonomi før mennesker er allerede igang herhjemme Mia, jeg ved godt at nogle politikere er uenige med mig omkring dette, men det er sandt.
Så når den står på økonomi kontra dyrevelfærd er der vist ikke meget trøst at hente, er der ikke stadigvæk burhøns? Er der ikke stadigvæk lange dyretransporter?
Alt sammen et spørgsmål om økonomi!!!!!
Men i nyder stor respekt fra mig ved at i kæmper fortrinligt for en god sag.

Mia Folkmann sagde ...

Michael: Ja, jeg ved godt, at man givetvis taler for døve øren her - men tales, det skal der...!