fredag den 3. august 2012

En kattepine


I februar fortalte jeg om den vilde kat, der var flyttet ind i Puskis' gamle hundehus. Han har været der lige siden, og han er blevet mere fortrolig, men slet ikke tam. Han er bange og nervøs for mennesker; det ses tydeligt, og han har nok været ude for lidt af hvert i sit katteliv.

Nu har vi så kattepinen. Dengang i februar var der slet ikke udsigt til hussalg, men nu skal vi herfra om en måned, og de nye ejere er helt sikkert ikke til overtagelsen af en vildkat. Så hvad gør man?

Vi har prøvet at annoncere i lokalbladet for at se, om andre kender ham. Vi har spurgt naboerne. Vi har ringet til Kattens Værn og Dyrenes Beskyttelse. Det bedste forslag er at få en kasse, så vi kan indfange ham og få ham aflivet. Alternativt kan vi jo bare lade ham være, men vi kan ikke lade hundehuset være, og så bliver han ikke bare kost-, men også boligløs.

Vi har ikke lyst til at få en god kat aflivet. Så gjorde vi ham jo bare en bjørnetjeneste, da vi holdt liv i ham i de kolde vintermåneder. Men hvad katten gør man? Vi vil meget gerne sponsorere kattemaden m.m., hvis vi bare kendte nogen, der kunne hjælpe. Han bliver aldrig nogen tam indekat, men måske en rar gårdkat...?

Vi er løbet tør for ideer, men et eller andet skal vi jo hitte på. Gode forslag modtages med glæde...

12 kommentarer:

Louise sagde ...

Hej da vi overtog vores hus, for lidt over et år siden fulgte der også en vildkat med, hvilket vi ikke viste noget om, men da jeg spurte den tiderliger ejer om, det også var en del af handlen, og fik advide den bare fik rester fra aftensmaden, dette kunne jeg ikke bære så ud og købe kattemad og ja indelænge var den en del af vores udeliv ikke tam men var der bare, og da Max og Emil kom til var det ok for han 3 madskåle udenfor. men nu har jeg ikke set han længe og ved ikke om han er flytte eller ? Måske du kunne overtale en af naboerne til at fodre han, han er jo nok super til at holde mus væk. håber du finder en løsning.

Madame sagde ...

Åh, det er svært, Mia - minder om oplevelsen med vores Gamle Jas, men vi skulle ikke flytte, og han blev væk helt af sig selv. Ville ønske jeg havde et godt råd ...

Rejen sagde ...

Puh ja det er en kattepine at være i, har desværre ingen gode råd, og ja det ville synd at aflive en god kat..:-(

Lene sagde ...

Det er svært, men omvendt har han trods alt haft et godt liv hos jer, og I ved ikke hvordan det bliver fremover. Måske skal I genoverveje om ikke det er bedst at han kommer i nattehimlen.
Hilsen fra en katteelsker

Lene sagde ...

Der skulle stå kattehimlen!

Forår hele året (Jette) sagde ...

Hej. Desværre er dette ikke en godt råd men kun en beretning. For mange år siden skulle vi flytte. Et par år forinden havde vi taget en kat til os, som vi mente var blevet forladt. Vi fik den inden flytningen kastreret og tog den med det nye sted, som kun var ca. 5-6 km fra det gamle sted. Men det gik slet ikke. Den ville kun bo det gamle sted og gik tilbage dertil hele tiden og da vi havde hentet den "hjem" 45 gange og det havde været umuligt at finde et hjem til den der hvor den åbenbart kun ville bo, var jeg nødt til at gå den tunge gang til dyrlægen. Det er mærkeligt med katte. De er åbenbart mere knyttet til steder end til mennesker. Har tit haft dårlig samvittighed over at lade den aflive, men anede ikke hvad jeg ellers skulle gøre dengang. Hilsen fra Jette

Lisbeth sagde ...

Jeg holder med Lene - det liv I overlader ham til er for usikkert, med mindre I kan overbevise de nye ejere i at det er en god ide at holde en kat - på grunden. Han kunne indfanges og steriliseres og så vil han ikke være et problem på nogen måde og det er faktisk en udemærket ide at have en kat tam eller vild som har territorie på grunden.
Jeg synes at det er rørende at I har givet ham her ly og mad i en periode for det er hjerteskærende at se eller læse om vilde kattes livsvilkår.
Jeg håber at I finder en god løsning.
Hilsen fra en hundeelsker der bare ikke kan tåle at se dyr lide:))

Donald sagde ...

Kunna man anbringe hundehuset i hjørnet af haven her? Var det sådan noget du tænkte på, Mia? Jeg har sådan set plads nok, og hvis den ikke æder mig, så ville jeg være glad for en rar kat.

bea's blog sagde ...

Avliving er aldri en løsning!!!!
Snakke med ny eier av huset; alltid bra å ha en katt som patrullere rundt hus for mus osv.!
=^..^=
Beatrice

Mia Folkmann sagde ...

Louise: Jeg ville ønske, at jeg havde nabomuligheden, men desværre har de ikke meget til overs for vildkatte...

Madame: Ja, det er lidt det samme som med din Jas dengang, og også med min egen Hvæs, men problemet er ikke så stort, når man bare ikke skal flytte...

Reje: Jeg er sikker på, at han er en ældre sag, men han kan da godt have nogle gode år endnu...

Lene: Jeg hælder lidt til det samme, men det er min mor, der har den overvejende "plejefunktion", så hun må have det sidste ord. Men det er helt sikkert kattens ve og vel, der tæller mest....

Jette: Jeg tror, at du har ret. Katte er meget knyttede til steder, og jeg ved, at han har holdt til her i området i mange år. Bare ikke i vores have, for da jeg havde min Puskis, var hun en lille arrig sag, der smed ham ud.

Lisbeth: Det er sikkert ikke nemt at fange ham ind, men hvis det lykkedes, ville vi få ham neutraliseret, så han ikke gav problemer med hyl og strint. Og ellers ja, så er det nemlig fint med en kat på grunden, der kan holde mus nede på et tåleligt niveau.

Donald: Det var dog det sødeste tilbud... :-) Vi prøver endnu en annonce i næste uge i lokalavisen og ser, om nogen kender til ham. Og så må vi også se, om vi overhovedet kan få ham til at gå i en kattefælde. Må jeg vende tilbage til dig, hvis det bliver aktuelt? Jeg tror næppe, at han æder dig, men han er jo ikke nogen kælekat (selv om han efterhånden er ved at blive det en smule, når min mor giver ham mad).

Beatrice: Jeg er helt enig. Det er fint med en kat, der kan holde musene nede, og jeg ville hellere end gerne have én i mit engelske hus (hvor der er MANGE mus). Men jeg kan jo ikke tage ham med frem og tilbage, når jeg skal til Danmark.

Donald sagde ...

Ja Mia, vend bare tilbage. Hvis han ikke vil med i en katte-box, så er der jo ikke så meget at stille op.

Jeg har ikke brug for en kæle-kat, jeg er godt klar over at dette er en udendørs kat. Jeg håber han kan skræmme naboens hunde!

Mia Folkmann sagde ...

Donald: Tak, Donald. Vi må se, hvordan det går. Katten her er i hvert fald vant til hunde, for de fleste naboer har nogle, og han er en bisse. Men en sød bisse. I går lå han og trillede ude på græsplænen, fordi han nød livet...