lørdag den 4. januar 2014

Telefontider

Da jeg fortalte om tobakshandlerens telefon i mit indlæg i går, kom jeg i tanker om dengang, da apparatet holdt sit indtog hos os.

Jeg er ikke sikker på, at min far fandt det nogen særlig god idé med den telefon, for både min mor og jeg havde det med at tale rigeligt længe. På et tidspunkt blev der stillet et æggeur op, og så fik vi strenge ordrer på at lægge røret, når den udmålte tid var gået...

Jeg kan stadig huske en masse af de gamle telefonnumre, men især min farmors, fordi det var så sjovt: ÆGIR 3100 Ulla. Det var en fælles telefon, som jeg var meget fascineret af, for når man ringede op, skulle man altid først lige høre, om der var andre på linjen. Det var selvfølgelig ikke pænt at lytte med, men man kunne, hvis man ville.

Jeg var ikke så vild med at ringe op fra farmors telefon, for jeg havde altid stærkt på fornemmelsen, at der var tilhørere på. Den slags bekymrer man sig nok ikke så meget om i dag, hvor alle (mange) går rundt og snakker i mobil i det offentlige rum...

5 kommentarer:

Susanne sagde ...

Jeg brugte æggeuret, da min veninde tog til Grønland. Vi ringede kun sammen til fødselsdage, og kun med æggeuret sat til.
Det er sjovt, som tankerne flyver, når man ser sådan en rigtig gammel telefon med snoet ledning. Sikke meget der er sket på forholdsvis få år.

Madame sagde ...

Ja, det er sjovt så meget, det har har ændret sig og nu taler mange i mobiltelefon, mens de køber ind er kører med offentlige transportmidler. Det kan blive næsten pinligt at høre på :-)
I min barndom blev æggeuret sat, når vi juleaften ringede til familien i Californien ...

Mia Folkmann sagde ...

Susanne: Ja, der er sket fantastisk meget på ganske få år. Noget godt og andet mindre godt, synes jeg...

Madame: Jeg synes også, at det næsten kan blive pinligt at høre på. Uha, det var nok en god idé med æggeuret, når der skulle ringes helt til Californien... ;-)

Rasmine sagde ...

jeg kunne ikke lade være med at more mig over Susannes bemærkning om "sådan en rigtig gammel telefon med snoet ledning".

Den der lysegrå sag gammel? Jeg kan huske en tid uden drejeskive; det var før de snoede ledninger. Er det for resten ikke stadig almindeligt med snoede ledninger på fastnettelefoner? Min er i alt fald snoet. Men det er måske også håbløst gammeldags overhovedet at have en fastnettelefon ... ak ja :-)

Mia Folkmann sagde ...

Rasmine: Ak ja, min rare mand sagde også, da han så billedet, at "den dér er da ikke så gammel"... og jeg kan selv huske de rigtig gamle sorte og meget flotte med drejeskive, der "klikkede" så sjovt, når man drejede et nummer. Eller for den sags skyld de små telefonhuse, hvor telefondamen sad i sin stue på den anden side af væggen... ;-)