fredag den 22. januar 2010

ABC i ord og billeder


Petunias ABC i ord og billeder er kommet til bogstavet R – som i ROSE. Rosen er ubetinget blomsternes dronning, og mennesker verden over har i mere end to tusinde år dyrket roser på grund af deres udsøgte duft og vidunderlige farver. Der findes et væld af varianter, og det er indbegrebet af nydelse at sidde en sommerdag i en blomstrende rosenhave.

Hos mig er de dejlige lyserøde roser spredt fra nabohaven og har stædigt slået sig ned - uindbudte, men meget velkomne. Vi kunne næsten ikke nænne det, men brugte alligevel sommerens allersidste roser på forsiden af vores allerførste blad. Og de må have bragt held, for bladet blev – og er - en succes!

Det smukke testel med roser har jeg personligt slæbt med hjem fra England (i flyveren!), og jeg tror slet ikke, at man kan få det mere. Så jeg passer godt på det og tager det kun frem ved særlige lejligheder, men sætter så meget des mere pris på det.

Du kan finde andre bud på billed ABC’en her

21 kommentarer:

Madame sagde ...

Sikke et yndigt testel! Jeg kan godt forstå, du passer godt på det, hvis det ikke kan fås mere. Når man klikker på billedet kan man rigtig se, hvor smukt det er, og forhåbentlig måtte du ikke betale overvægt i flyet :-)

Anonym sagde ...

For et yndig bilde - nydelig tesett og vakre roser. Ikke visste jeg at de er blitt dyrket så lenge! Roser er fantastisk! God helg!

Mia Folkmann sagde ...

Kære Madame, nej jeg "sneg" det ind i flyveren. Dengang var man ikke så strikse som i dag.

Randi og Sommertid, tak for "rosen" - jeg synes også at roser er helt fantastiske!!

Anonym sagde ...

Jeg var nesten i England med en gang jeg så på bildet ditt. Flott og romantisk bilde.
Ha en herlig uke!

Mia Folkmann sagde ...

Ja, begge dele er også engelske, Qehenne. Jeg ved, at roserne er David Austin roser - og så kan det vel dårligt være bedre... God uge til dig også :-)

Hage og Foto entusiast sagde ...

NYYYDELIG Roser. elsker rosa roser, de skaper en stemning og harmoni som gir ro i sjela... Så fint bilde. Så fint du har det hos deg også... :) Mange fine bilder her.

Mia Folkmann sagde ...

hobbyentusiast, jeg synes også at de rosa roser er allermest fine - og meget romantiske... :-) Tak for de pæne ord og god weekend.

Anonym sagde ...

Jättefin bild! Blir sugen på fika när jag ser din bild :)
Trevlig helg!

Rimkogeren sagde ...

I den have gad jeg godt nyde en god kop te og indsnuse duften af roserne.
Det er en spændende blog, du har skabt dig :-)

Petunia sagde ...

Vakkert service:) Man trenger ikke pynte med blomster på bordet når man setter fem slike flotte kopper!

Henny sagde ...

Smukt teservice. Jeg kan godt forstå, at du passer godt på det.

Mia Folkmann sagde ...

Tak for jeres søde kommentarer, Henny, Petunia og minaordminabildar - dem sætter jeg stor pris på!
Også tak for rosen til rimkogeren og velkommen som læser. Jeg skal anstrenge mig for at gøre bloggen endnu mere spændende med tiden... -)

Living next to me sagde ...

vakkert bilde , oi jeg savner sommerferien i danamrk i leis sommerhus lange late strand dager og nyperoser hekker .sukk her er det masse snø
F

Mia Folkmann sagde ...

Living next to me: Her er også en masse sne, og det er hundekoldt. Men lige pludselig er det forår igen... :-)

Tro Håb og Kærlighed sagde ...

Et yndigt te-stel, det forstår jeg godt, du måtte have med hjem. Hvad er der i øvrigt galt med marmelade på ost? Det er da bare helt naturligt:-)

Mia Folkmann sagde ...

Ja, det holder min mand også på!!

TorAa sagde ...

Roser er så vakre,
men mange så sarte også.
Særlig i vårt klima.

Nydelig bilde

Anonym sagde ...

Sådan nogle thestel med roser er enormt flotte. Jeg er faktisk lidt vild med dem! Desværre synes jeg ikke det ville passe så godt hjemme hos mig.

Men hvor ville jeg gerne drikke en kop the ved bordet på dit billede. Det ser usædvanlig hyggeligt ud.

Mia Folkmann sagde ...

TorAa: Du har ret i, at mange roser er sarte, men mine er nu meget standhaftige. De fleste har blomstret langt hen i efteråret. Jensdrejer: Du er velkommen til the i haven (men vi skal nok vente til sommer... :-)

Anonym sagde ...

Jeg sier alltid, at hver ting har sin historie. Og det har også ditt vakre teservise. Skjønner godt at du tar godt vare på det. En vakker R fra deg!

Mia Folkmann sagde ...

Du har helt ret, mormonsen. God dag til dig også... :-)